De komst van Netflix in België zorgde voor een ware hype. Nu het stof is gaan liggen is het tijd om te kijken wat er zoal op Netflix gaat verschijnen. Zo is de internetstreamer druk in de weer om meer lokale content toe te voegen aan haar aanbod. Hier een overzicht van wat er te zien zal zijn op Netflix vanaf oktober:
Albert II (vanaf 15 oktober op Netflix)
Albert II is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Frank Van Mechelen. De serie gaat over de Belgische Koning Albert II, en zijn koningschap sinds 1993. Deze rol werd gespeeld door Lucas Van den Eynde.
De opnames waren eind maart 2013 gestart. Het programma werd in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. De reeks werd besteld door de openbare omroep. Dit gebeurde naar aanleiding van de 20-jaar dat Albert II op de Belgische troon zat. Het scenario was gedeeltelijk gebaseerd op historische feiten. De acteurs bestudeerden zo getrouw mogelijk de uitdrukkingen en lichaamstaal van hun karakters.
E-Team (vanaf 24 oktober op Netflix)
Wanneer wreedheden worden begaan door genadeloze dictators stuurt de Human Rights Watch zijn Emergencies Team van intelligente, toegewijde onderzoekers uit. Aan het front van de oorlogsgebieden in Syrië en Libië documenteren de leden van het E-Team kogelgaten, verbrande lijken en massagraven, en verzamelen ze ooggetuigenverslagen. Vervolgens riskeren ze hun leven om voor de nieuwsmedia en strafrechtbanken bewijs te leveren van wetteloze aanvallen op onschuldigen door meedogenloze regimes.
Chelsea Handler: Uganda Be Kidding Me (Vanaf 10 oktober op Netflix)
Chelsea Handler komt met haar eerste Netflix stand-upspecial, het hoogtepunt van haar razend populaire internationale comedytour die gebaseerd is op haar vierde New York Times # 1 Bestseller, Uganda Be Kidding Me. Met fotografisch bewijs op de achtergrond, vertelt Handler onverschrokken over haar wereldreizen, de hilarische mensen in haar leven, en geeft ze tevens ook haar typische ongezouten kijk op sekspartneretiquette, ouderenzorg, en dolfijnverkrachting.
Homeland (Seizoen 3 vanaf 7 oktober op Netflix)
Wanneer een krijgsgevangene na jaren gevangenschap huiswaarts keert, verdenkt een CIA-agent de marinier ervan dat hij een Al Qaida-terrorist is geworden.
The Last Samurai (vanaf 13 oktober op Netflix)
The Last Samurai is een Amerkaanse film uit 2003, geregisseerd door Edward Zwick met Tom Cruise in de hoofdrol. In Nederland en België ging de film in januari 2004 in première. Cruise speelt een Amerikaanse legerkapitein die in Japan door samoerai wordt gevangengenomen. Hij wordt opgenomen in de samoeraisamenleving en besluit om aan hun zijde mee te vechten. Muziek is van Hans Zimmer. De film tekent zich door mooie plaatjes van het natuurrijke Japan hoewel het grotendeels in Nieuw-Zeeland gedraaid is. De Satsuma-opstand diende als basis voor de film, hoewel het verhaal voor de film sterk is aangepast.
Ghandi (vanaf 15 oktober op Netflix)
Gandhi is een Indiaas-Britse dramafilm uit 1982 van Richard Attenborough met in de hoofdrollen Ben Kingsley en Candice Bergen.
Het scenario van de film is gebaseerd op het leven van Mahatma Gandhi, die leiding gaf aan de geweldloze opstand tegen de Britse koloniale overheersing van India in de eerste helft van de twintigste eeuw.
Gandhi was een gigantisch succes in de bioscopen en alleen al in de VS werd een omzet behaald van 52,7 miljoen dollar. Ook de kritieken waren goed en de film werd onderscheiden met acht Oscars.
The Davinci Code (vanaf 15 oktober op Netflix)
Na de dood van een conservator, moeten een Harvard-professor en een cryptograaf een web van leugens ontrafelen die betrekking hebben op de werken van Leonardo da Vinci.
Ghostbusters (vanaf 15 oktober op Netflix)
Ghost Busters is een Amerikaanse speelfilm uit 1984, geregisseerd door Ivan Reitman naar een scenario van Dan Aykroyd en Harold Ramis. Hoofdrollen werden vertolkt door Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Rick Moranis, Sigourney Weaver, Annie Potts, en Ernie Hudson.
Annie (vanaf 15 oktober op Netflix)
Annie is een muziekfilm van Columbia Pictures uit 1982 onder regie van John Huston. Het verhaal is gebaseerd op de stripboekenreeks Little Orphan Annie uit de jaren 20, waarvan in 1977 een musical werd gemaakt die Thomas Meehan weer tot boek verwerkte. De film werd genomineerd voor de Academy Awards voor beste muziek en beste art-directie. Titelrolspeelster Aileen Quinn 'won' enerzijds de Razzie Award voor slechtste bijrolspeelster, maar werd anderzijds ook genomineerd voor zowel de Golden Globe voor beste actrice als die voor beste nieuwe filmster.