Op 4 februari weten we welke vier start-ups van Telenet Kickstart, powered by Idealabs doorstoten naar de tweede ronde van het acceleratorprogramma. Onlangs stelden we al de business-apps en de entertainment-apps voor. Nu is het de beurt aan de apps die kinderen met dyslexie, kotstudenten, kotbazen en roommates met elkaar verbinden.

Het educatieve spel van Happs

Een leerrijk en leuk spel om kinderen met dyslexie te leren lezen? Je zou denken dat het al bestond, maar niets was minder waar totdat de mannen van Happs op de proppen kwamen met een educatief adventure game om ‘u’ tegen te zeggen. Hoe leerrijk en leuk is de app echt? Caroline, logopediste bij LogoKids, test het uit.

Aandachtspuntjes?

  • “We moeten nog verfijnen welke informatie een logopedist, leerkracht of ouder uit het spel kan halen in de vorm van statistieken.”
  • “Daarnaast vragen logopedisten steeds of ze eigen oefeningen kunnen invoeren in het spel. Dat moeten we zeker meenemen.”
  • “Tot slot mogen we niet vergeten dat de spelletjes zowel voor jongens als meisjes leuk zijn. Want, hoewel 3 op de 4 dyslectische kinderen jongens zijn, moeten meisjes zich ook aangesproken voelen door de thema’s.”

Het studentencommunicatieplatform van Eightant

Je zit op kot en er is geen warm water - aaah: wat nu? Of: je verhuurt een kot en de gang wordt stilaan een stort - iew: wat nu? Bye bye papiertjes in de gang, hello Eightant! Het sociaal webplatform wil bruggen slopen tussen kotstudenten en kotbazen door direct(er) te communiceren.

Aandachtspuntjes?

  • “Gebruikers vinden het heel belangrijk om in één oogopslag een overzicht te krijgen hun situatie. Categorieën en kleurcodes finetunen is dus superbelangrijk.”
  • “We moeten vooral details verfijnen. Momenteel staat de status ‘in progress’ voor een ingestuurde klacht bijvoorbeeld in ’t groen, terwijl mensen groen associëren met ‘opgelost’. Dat soort schoonheidsfoutjes moeten we nog bijschaven.”
  • “We werken ook nog aan een drag & dropsysteem, zodat je een klacht makkelijk kan verslepen naar een andere kolom als ze is opgelost. Dat ‘slepen’ is erg belangrijk, zo blijkt uit alle usertests.”

De roommate matchmaker van FlatNinja

Een fiets, auto, huis delen? Er zijn steeds meer gegadigden voor dankzij de stijgende populariteit van de deeleconomie en - let’s be honest – de stijgende prijzen. Er zijn al apps om fietsen en auto’s te delen, maar eentje om de perfecte huisgenoot te vinden was er nog niet. FlatNinja vult die leemte Tinder-gewijs in. Esther, die een nieuwe huisgenoot zoekt, testte de app uit.

Aandachtspuntjes?

  • “We moeten nog wat zaken verbeteren aan de usability, en dan vooral voor de aanbieder.”
  • “We waren misschien iets te creatief geweest met onze in-app-communicatie. Dat gaan we wat terugschroeven ten voordele van duidelijkheid. Een antwoordoptie als ‘Superja’ bleek bijvoorbeeld niet echt aan te slaan.”
  • “Enkele features die we eigenlijk pas in fase twee voorzagen, gaan we op basis van de feedback toch ook al in fase één integreren.”

Geïntrigeerd of geïnspireerd door deze coole projecten? Volg de start-ups op de voet in de aanloop naar Demo Day!