©Mojo Vision

We kennen AR misschien van toepassingen op de smartphone of in een gaming-context, maar het Amerikaanse bedrijf Mojo Vision is er nu in geslaagd een (prototype van een) augmented reality-lens te ontwikkelen, die bedoeld is voor slechtzienden. Met deze oogprothese, die draadloos geconnecteerd is met een scherm dat informatie rechtstreeks op het netvlies projecteert, kan de gebruiker de omgeving sterk verbeterd tot zich nemen, zonder gebruik van een extra helm of bril.

“Hedendaagse AR-headsets zijn te onhandig om in sociale en professionele situaties te dragen”, klinkt het bij Mojo Vision, “en veel AR-oplossingen vertroebelen net de werkelijkheid. Daarom heeft Mojo baanbrekend werk verricht met het concept van Invisible Computing – een beeldscherm dat nooit in de weg zit.”

De AR-lens is in de eerste plaats bedoeld voor slechtzienden, die zo gewezen zullen worden op obstakels tijdens hun traject. Maar het stukje hoogtechnologie zal ook in staat biometrische gegevens weer te geven, zodat bijvoorbeeld sporters er gebruik van kunnen maken. Net als mensen met een chronische aandoening, omdat de lens erin zal slagen lichaamsfuncties te monitoren en naar dat scherm door te sturen.