Bedrijven moeten snel schakelen naar elektrische mobiliteit als ze van subsidies willen blijven genieten. Velen tasten echter in het donker wat betreft de huidige uitstoot van hun vloot en de oplaadkosten die met elektrisch rijden gepaard gaan. Daarom lanceert EEVEE Mobility een vernieuwde versie van zijn app en fleet dashboard, die naast die oplaadkosten ook rijgedrag, CO2-uitstoot en andere inzichten van EV’s in kaart brengt voor particulieren en bedrijven. De (gratis) app werd vandaag al 75.000 keer gedownload en telt 10.000 actief geconnecteerde wagens in 63 landen.

“Autoconstructeurs focussen tot dusver alleen op hoeveel kilometer bestuurders met hun huidige batterij nog kunnen rijden of hoeveel elektriciteit ze aan elke stekker laden”, aldus Steffen Brans, CEO van EEVEE Mobility.

“De exacte kostprijs daarvan of hoeveel ze van die kosten in rekening mogen brengen, zijn vraagstukken die constructeurs en overheden links laten liggen. Antwoorden op deze praktische vraagstukken zijn echter noodzakelijk om de adoptie naar elektrisch rijden en minder CO2-uitstoot te versnellen. Daarom doen we dat met onze vernieuwde app. Daarnaast wordt AI ingezet om bijvoorbeeld rijbereik en mogelijke batterijdegradatie te voorspellen.”