Birdhouse, de accelerator die focust op start-ups die klaar zijn om te schalen, lanceert in samenwerking met Belfius Insurance een nieuwe acceleratorprogramma rond het thema ‘ouder worden en langer leven’. Het feit dat mensen steeds ouder worden en hun leeftijd vitaal willen beleven, biedt jonge bedrijven namelijk heel wat technologische en digitale kansen. Start-ups die deelnemen aan dit Aging & Longevity-programma krijgen hands-on begeleiding bij het schalen van hun onderneming van internationale en gevestigde experts en partners met ruime ervaring in deze groeiende sector. Het programma, waarvoor start-ups zich nu kunnen inschrijven, start in november.

“We moeten onze vooroordelen over het gebruik van technologie door een ouder wordende bevolking opzij zetten”, aldus aging expert en programmamedewerker Dirk Schyvinck.Door als één van de eersten in te spelen op aging & longevity, verkent Birdhouse een domein dat de komende jaren enorme groeikansen biedt. Age tech kan zelfs groter worden dan fintech.”

In other news: Birdhouse breidt uit en opent na vestigingen in Gent en Antwerpen nu ook een kantoor in Brussel. Voor het eerst zal de accelerator zich dus richten op start-ups die buiten Vlaanderen gevestigd zijn.