Cryptomunt bitcoin is voor het eerst sinds mei weer boven de 50.000 dollar geklommen en maakt daarmee een einde aan een maandenlange terugval. De opstoot heeft in grote mate te maken met de aankondiging van Paypal dat klanten in het Verenigd Koninkrijk voortaan vier cryptomunten zullen kunnen kopen, verkopen en houden – te weten bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash.
“De toegang tot, kennis van en de verkenning van cryptocurrency heeft het potentieel om mainstream te worden in het Verenigd Koninkrijk”, zei het bedrijf daarover in een statement.

Bitcoin piekte in april 2021 nog met een waarde van bijna 65.000 dollar, maar zakte tot een dieptepunt van 28.800 dollar in juni, nadat bekend werd dat China zijn acties tegen digitale munten zou opvoeren. Vanaf juli begon de cryptomunt uit het dal te klimmen, onder meer nadat Amazon een vacature lanceerde voor digital currency en blockchain product lead. Dit versterkte het vermoeden dat de internetgigant in de toekomst meer dan ooit op cryptocurrency zal inzetten.