De bekende internationale (en Belgische) babysit-app Bsit werkt samen met de Antwerpse blockchainspecialist Venly aan een getrouwheidsprogramma waarbij vaste gebruikers van de app beloond worden met een cryptotoken. Dat token kunnen ze in een digitale wallet beheren en inzetten om korting te krijgen of kosten te recupereren. Bedoeling is vooral om het vertrouwen te herstellen na de pandemie, die uiteraard ook de wereld van babysitters en oppassers zwaar trof.

"Tijdens de Covid-crisis hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze mobiele app volledig te herbouwen op basis van nieuwe technologie”, legt François Jacquemart, CEO van Bsit, uit. “Tijdens dat proces hebben we gebrainstormd over hoe we onze twee belangrijkste organische groeihefbomen konden versterken: onze verwijzings- en getrouwheidsprogramma's. Door het toenemend aantal gebruikers die willen betalen of betaald willen worden in cryptocurrencies, zijn we in die richting gaan denken.”

“Eindelijk een use case voor blockchain die voor iedereen zinvol is: cryptobeloningen voor ouders en babysitters”, klinkt het iets compacter bij Venly.