Magali Bleuzé van B21 en Peter Dick van DynamICK zijn beide change consultants en kwamen tot de conclusie dat ze samen meer konden bereiken – zeker aangezien ze opgeteld 45 jaar ervaring op de teller hebben staan. Daarom besloten ze elkaars aanbod te versterken en onder dezelfde paraplu ‘Fusies en Overnames’ organisaties te adviseren en begeleiden in het integratietraject bij een overname of fusie.

Die begeleiding is in elk geval nodig, aangezien uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 84% van de overnames falen en beoogde commerciële synergieën en financiële doelstellingen vaak niet worden gehaald.

Magali Bleuzé focust zich binnen ‘Fusies en Overnames’ vooral op het menselijke aspect, Peter Dick op de financiële aspecten en het organisatiedesign. “Idealiter voeren bedrijven niet alleen een financiële due diligence, maar houden ze ook een culturele due diligence. Zo kunnen ze nagaan of beide bedrijven ook cultureel en qua normen en waarden goed bij elkaar passen”, aldus Bleuzé.

“Hetzelfde geldt trouwens voor de tools en de processen”, vult Dick aan, “want medewerkers wensen ook hierover duidelijkheid.”