Juryvoorzitter Duco Sickinghe

Deloitte heeft de jaarlijkse lijst met namen vrijgegeven van de Technology Fast 50, de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van ons land op basis van de procentuele omzetgroei in de afgelopen vier jaar. In één adem werden ook de tien finalisten onthuld van de Rising Star, stuk voor stuk veelbelovende start-ups en scale-ups die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector en op 22 oktober door een jury werden geselecteerd uit in totaal 69 pitches. Wie dit jaar met die felbegeerde prijs gaat lopen, weten we op 25 november wanneer deze 10 Rising Star-finalistes voor een tweede keer mogen pitchen: Arscec, Bingli, BOSAQ, cinvio, DESelect, myNEO, Oncomfort, OTIV, Tailpage en TEO.

“Veel factoren spelen mee in de beslissing om een van deze bedrijven uit te roepen tot de Rising Star van 2021”, aldus Duco Sickinghe, managing partner Fortino Capital en voorzitter van de Rising Star-jury. “Een belangrijk element is of hun marktomvang groot genoeg is om uit te groeien tot een onderneming van formaat.

“Daarnaast kijken we naar hun team: geen enkele ondernemer kan in zijn eentje een bedrijf laten groeien. Een laatste factor is een duidelijke toekomstvisie en aandacht voor een goede uitvoering ervan. Als ik naar de lijst kijk, weet ik nu al dat we verhitte discussies binnen de jury zullen krijgen om tot een winnaar te komen.”

Er is ook de prijs van Most Disruptive Innovator: die wordt toegekend aan de Rising Star genomineerde  die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld binnen een bepaald segment van de technologiesector.

Daarnaast gaat er jaarlijks een award naar één van de deelnemers van de Fast 50 van 2021 die een gestage groei kende in de voorbije jaren, meer bepaald de prijs voor Meest Duurzame Groei.