Op 27 november wil Kom op tegen Kanker het Grootste Lichtpunt tegen kanker ontsteken, een moment dat live op Eén zal worden uitgezonden. Hiermee wil de ngo ondersteuning bieden aan al wie getroffen is door kanker. Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen deze diagnose.

Hoe het werkt? Vanaf 8 november kan je via de website een lichtpunt kopen en dat opdragen aan een bepaalde persoon. Die naam zal met de hand op een lampion geschreven worden. Al die lampionnen samen zullen vervolgens het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen.

“Maar er is meer”, aldus Annemie Lemahieu, directeur marketing, communicatie en fondsenwerving. “We hebben dit jaar ook een speciaal aanbod op maat van bedrijven. Die kunnen één van de drie Lichtpuntjespakketten bestellen. Deze bevatten, naast een aantal lampionnen, ook lichtslingers met gepersonaliseerde pancarte, lichtgevende posters waarop namen geschreven kunnen worden en een gratis infosessie over kanker op de werkvloer. De opbrengst van deze campagne gaat naar zorginitiatieven voor patiënten en hun naasten.”