De Nederlandse no-codespecialist Betty Blocks heeft in een derde investeringsronde 28 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald. Dat zal vooral gebruikt worden om het platform verder te ontwikkelen, dat bedoeld is voor werknemers die – zonder diepgaande kennis van software – zelf applicaties kunnen ontwikkelen. Bestaande investeerders Morse Investments en NIBC Bank deden een duit in het zakje, maar het leeuwendeel van het nieuwe kapitaal werd voorzien door SmartFin Capital, het investeringsvehikel van Jurgen Ingels die de recente investeringsronde van het bedrijf uit Alkmaar ook leidde.

“We willen het potentieel ontsluiten van al die nieuwe burgerontwikkelaars binnen ondernemingen en organisaties”, aldus Chris Obdam, CEO of Betty Blocks. “Deze bijkomende financiering is grote enorme mijlpaal voor Betty Blocks en bewijst het succes van ons bedrijf in een interessante en snelgroeiende markt.”

“Low-code is een van de topprioriteiten voor ons bedrijf”, vult SmartFin Capital founding partner Bart Luyten aan. “En no-code voor ondernemingen wordt een belangrijk deel van softwareontwikkeling. Wij zien Betty Blocks in pole position om daar de leidende speler in te worden.”