TelePHON.digital, ontwikkeld door neus-, keel- en oorarts alsook hoofd- en halschirurg Mieke Moerman, is een app voor mensen die kampen met spraak- en slikproblemen. Ze kunnen ermee nagaan of er nood is aan een medische behandeling en, indien dat het geval is, online opgevolgd worden door de specialist tijdens die behandeling.

Vandaag zijn al zo’n 130 logopedisten op het platform bereikbaar, wat een groot succes mag worden genoemd. Dat succes is mede te verklaren door het feit dat sinds de coronacrisis steeds meer gezondheidsproblemen digitaal behandeld worden.

Het Oost-Vlaamse platform werkt voor de therapeuten met een abonnementsysteem en is gratis voor patiënten. Omwille van het innovatieve karakter van TelePHON.digital werd het door BlueHealth Innovation Fund en imec.istart geselecteerd als één van de meest beloftevolle Belgische technologie start-ups.

“imec.istart en BlueHealth Innovation Fund helpen ons om niet enkel in België een sterke marktpositie in te nemen, ze zetten ook alle zeilen bij om ons op de Duitse markt een zetje in de rug te geven”, aldus founder Mieke Moerman.