Davaio-founders Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese
De Gentse start-up Davai wil met zijn dumplings – vegan gevulde pastacreaties vol groenten – aangeven dat vegan meer is dan vleesvervangers. Daarom lanceert het vandaag zijn producten in het diepvriesvak van maar liefst 180 Colruyt-winkels. De missie van founders Ruslan Podgaetskiy (24) en Maybritt Devriese (25)? Met een Nutri-Score A en een begrijpbare ingrediëntenlijst vegan eten toegankelijk maken voor het bredere publiek.
Eerder waren de dumplings al in België en Nederland beschikbaar via Gorillas, Bio-planet en Crisp, goed voor 1 miljoen verkochte exemplaren. Opmerkelijk: die werden allemaal gemaakt door een team van studenten. “Met Davai tonen we aan dat plantaardig zo veel meer is dan vleesvervangers”, aldus Maybritt Devriese. “Met de lancering in Colruyt willen we dit met het bredere publiek delen.”