(© Damon De Backer)

Laurens D’Hoore verdiende ooit zijn boterham als advocaat maar heeft intussen de ondernemersmicrobe helemaal te pakken sinds hij in het voorjaar van 2021 onder de naam Thrive als eerste een sports recovery beer op de markt bracht. De 31-jarige Bruggeling, zelf een fervent fietser en triatleet, werkte maar liefst anderhalf jaar aan dit unieke recept, samen met de KU Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). “De ambitie is om van Thrive echt een begrip te maken, als hét bier voor na sport. En dit op internationaal niveau.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Ik moet toegeven dat geld lang een grote professionele motivator is geweest. Terwijl ik niet zo hard nadacht over de vraag of ik wat ik deed ook wel leuk vond. Nu hecht ik veel meer belang aan dingen doen die ik graag doe en dat is voor mij het nastreven van mijn ondernemersdroom.”

Geld zie ik nu eerder als iets wat vrijheid en mogelijkheden creëert. Kanye West rapte ooit ‘Having money is not everything, not having it is’. Ik zou niet alles geloven wat hij zegt, maar hier zit toch veel waarheid in (lacht).”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Mijn beste investering was waarschijnlijk mijn eerste écht mountainbike. Een Specialized, prachtig ding. Die is eigenlijk het beginpunt geweest van mijn sportieve levensstijl.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Ik heb rechten gestudeerd en ben mijn carrière gestart als corporate advocaat. Vier jaar lang heb ik fusies en overnames begeleid. Daarna heb ik nog 2,5 jaar bij een private equity fonds gewerkt. Soms denk ik dat ik misschien al vroeger het ondernemerspad had moeten kiezen, maar aan de andere kant heb ik wel heel wat nuttige ervaring en een groot professioneel netwerk overgehouden aan die jaren.

Everything happens for a reason, zeggen ze dan zeker. En om eerlijk te zijn, voorafgaand aan Thrive was er ook nog geen idee waarover ik zelf echt overtuigd was. Dus nee, echt spijt heb ik daarover niet.”

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

“Slapen doe ik als een roosje. Daar zal het sporten wel bij helpen. En alcoholvrij bier schijnt ook beter te zijn voor een goede nachtrust dan de klassieke variant (lacht).”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Ik vind het echt magnifiek dat ik een product heb kunnen creëren waar mensen enthousiast over zijn omdat het voor hen een meerwaarde biedt. Iets wat hen helpt sportieve doelen te bereiken en gezond te leven.”

Nog steeds is iedere positieve reactie of review een klein vreugdemomentje

Ik weet nog goed dat ik me tijdens de ontwikkelingsfase vaak afvroeg of we er wel in zouden slagen een goed product te ontwikkelen en hoe de reacties zouden zijn. Nog steeds is iedere positieve reactie of review een klein vreugdemomentje.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

Mijn droom is om van Thrive echt een begrip te maken, als hét bier voor na sport. En dit op internationaal niveau. Bij het bedenken van de naam bijvoorbeeld was het voor mij heel belangrijk dat deze ook in het buitenland zou aanspreken.”

“Daarnaast vind ik het super om met andere ondernemers over hun ideeën te sparren. Op langere termijn zou ik het daarom leuk vinden mijn - nog op te bouwen - ervaring te kunnen delen met andere founders die eveneens grote ondernemersdromen hebben.”


Heb je naast ondernemen nog andere passies? En trek je daar voldoende tijd voor uit?

“Mijn sport staat momenteel toch op een lager pitje. Waar ik vroeger bijna dagelijks aan sport deed en vaak lang aan één stuk sportte zoals lange fietstochten in het weekend, is dat nu eerder 3 tot 4 keer per week en blijft dat vaak beperkt tot een uurtje.”

“Maar dat zal wel weer veranderen. De sportsessies zijn wel vaak intensiever. Dat is ideaal om je hoofd leeg te maken en even aan niets te denken, behalve dan het afzien. Heerlijk vind ik dat!”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij tot dusver hebt geleerd?

“Ik ben nog niet zo lang bezig, dus misschien moet ik hier later nog eens op antwoorden. Maar tot nu toe zou ik zeggen: onderschat het belang van een goed netwerk niet en durf daar vooral ook gebruik van te maken. Mensen helpen echt graag, dat streelt hun ego, maar je moet het hen wel durven vragen.”

Mensen helpen echt graag, dat streelt hun ego, maar je moet het hen wel durven vragen

“Als je met iemand in contact wil komen, is het altijd beter om dat via een gemeenschappelijke kennis te doen, dat spreekt voor zich. Ook als je advies nodig hebt over een bepaald onderwerp: spreek met verschillende mensen en trek daar dan je eigen conclusies uit.”