Ludovic Ampe (31) is medeoprichter van Neuroventis, een Brusselse digital health scale-up die als missie heeft de levenskwaliteit van mensen met neurologische aandoeningen te verbeteren. De apps Helpilepsy en MigraineManager dienen als digitale assistenten voor mensen met epilepsie of hoofdpijn en maken het mogelijk data te delen met hun neuroloog. Vorig jaar prijkte Ludovic Ampe nog op de Forbes 30 under 30-lijst van meest belovende Europese healthtech ondernemers jonger dan 30 jaar.

Waar zou je graag ooit willen wonen en/of werken?

Wonen: België, al weet ik niet exact waar. Ik ben graag dicht bij familie en vrienden en op vlak van levenskwaliteit hebben we het hier echt wel goed. Werken: Londen of Boston.”


Wie of wat bezorgt jou een onweerstaanbare glimlach?

Het terugzien van familie en vrienden, of het thuiskomen op een moment dat mijn vriendin al thuis is. Verschillende vrienden hebben kleine kinderen, hun spontane reacties en ontwapenende naïviteit resulteren vaak ook in een glimlach op mijn gezicht.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

Het uitbouwen van Neuroventis tot een team van 20 personen waarbij we meer dan 20.000 patiënten met epilepsie en hoofdpijn helpen. Dat we dit reeds kunnen doen op 4 continenten en in een 15-tal landen is een hele mooie verwezenlijking van het team.”


Wat is je huidige gemoedstoestand?

“Het zijn geen gemakkelijke tijden als ondernemer waardoor ik onrustiger ben dan normaal. Ik ben mij er wel van bewust en kan er gelukkig met verschillende mensen over praten. Sinds meer dan een jaar heb ik ook een businesscoach, die heeft mij onder andere geholpen om piekmomenten beter aan te kunnen.”


Als je niet jezelf mag kiezen, welke ondernemer zou je dan willen zijn? En waarom?

“Ik zag onlangs een interview met Rene Redzipi, de Deense chef van Noma dat meermaals tot beste restaurant ter wereld bekroond werd. De mix tussen leiderschap, authenticiteit, creativiteit en de passie om alles heruit te vinden en zo de beste te blijven, vind ik bijzonder inspirerend.”

De mix tussen leiderschap, authenticiteit, creativiteit en de passie om alles heruit te vinden en zo de beste te blijven, vind ik bijzonder inspirerend

Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt?

Ik heb fouten gemaakt op vlak van rekrutering, maar vooral te lang gewacht om de moeilijke beslissing te nemen samenwerkingen stop te zetten wanneer het echt niet meer gaat. Zo was er op een gegeven moment bijna een A-player vertrokken omdat een C-player een toxische cultuur aan het veroorzaken was. We hebben dit gelukkig net op tijd kunnen vermijden.”