Bron foto: Shutterstock
Contextuele commerce is niet eenvoudig
Wie denkt aan consumenten in 2016, denkt onmiddellijk: mondig, mobiel, geïnformeerd, altijd online en minder trouw dan vroeger. Ze verwachten van merken niet alleen een soepele, naadloos verlopende inkoopervaring, maar ook een bijzonder gepersonaliseerde benadering.
Door de integratie van webcontentsystemen met commerce engines hebben digitaal volwassen retailers hun technologie dusdanig geavanceerd, dat ze aanbiedingen kunnen personaliseren op basis van de aankoophistorie. Ze kunnen ook het aantal afgebroken transacties verkleinen door per e-mail gericht een reminder te versturen.
"Door de integratie van webcontentsystemen met commerce engines kunnen retailers aanbiedingen of het aantal afgebroken transacties verkleinen."
Maar marketing binnen context en contextuele commerce vormen momenteel een tamelijk grote uitdaging. Dat heeft te maken met verzuilde afdelingen, geïsoleerde bedrijfsprocessen en gefragmenteerde data in diverse systemen. Het lijkt dat organisaties de data die hieruit voortvloeien en de operationele uitdaging gewoon niet aan te kunnen.
Welke uitdagingen moeten we overwinnen?
Uit een onderzoek van Gleanster onder organisaties in de detailhandel bleek dat meer dan 60% van de ondervraagden veranderende klantvoorkeuren en de snelle groei van het aantal kanalen zag als de twee grootste uitdagingen. Maar ze hebben nog geen plan van aanpak voor deze uitdagingen in de nabije toekomst.
Daarnaast vinden veel organisaties het moeilijk om met hun bestaande oplossing voor content management goed te reageren op de snelle opkomst van nieuwe kanalen. De gemiddelde retailorganisatie gebruikt 3-5 verschillende technologieën voor haar multichannel activiteiten.
Volgens een onafhankelijk internationaal onderzoek uitgevoerd door Infosys is bijna 80% van de klanten bereid een ander product te kopen van merken die gerichte, relevante en gepersonaliseerde aanbiedingen doen.
"Bijna 80% van de klanten is bereid een ander product te kopen van merken die gerichte, relevante en gepersonaliseerde aanbiedingen doen."
Een ander onderzoek onthult dat meer dan 60% van de consumenten online informatie en voorkeuren wil delen als daar een beter gepersonaliseerde ervaring tegenover staat.
Kansen doen zich vanzelf voor
Als het antwoord om de huidige, zelfbewuste klant te overtuigen en vast te houden in personalisering ligt, waarom leveren de meeste merken dit dan niet? In ons eigen onderzoek naar digitale rijpheid ontdekten we dat minder dan 15% van de bedrijven in een stadium is waarin gepersonaliseerde aanbiedingen binnen context worden gedaan.
Het merendeel van de merken maakt weliswaar gebruik van content marketing, geautomatiseerde marketing en sociale kanalen naast hun websites, maar ze genereren geen data rond de interacties van de klant. Ze weten dus niet wat ze gepersonaliseerd moeten verzenden, aan wie, op welk moment en op welke plaats.
Deze ontkoppelde technologie, waarbij inspanningen en inzichten uit de brand marketing losstaan van commerce en de betreffende data, levert minder omzet op, afgebroken transacties en ontevreden klanten.
Het antwoord is natuurlijk gepersonaliseerde commerce – een verbinding tussen marketingafdelingen met hun eigen websites en merchandiseafdelingen met hun productgegevens. Een koppeling die hecht geïntegreerd is.
"Het antwoord is natuurlijk gepersonaliseerde commerce."
Ontdek meer over content en commerce
In een digitaal tijdperk waarin 74% van de online consumenten zich gefrustreerd voelt bij websites met content die helemaal niets met hun interesses te maken hebben, is het voor marketeers hoog tijd anders te denken over het personaliseren van de winkelervaring.
Download het nieuwste eBook van Sitecore: "Het nieuwe powerduo: content en commerce" en ontdek:
- waarom het de hoogste tijd is uw contentsysteem te integreren met commerce;
- hoe dit problemen verlicht door een beter beheer van de klantgegevens uit diverse bronnen;
- hoe de bedrijfsinterne integratie van content en commerce een rijke oogst oplevert – door enorme groei van uw klantbestand én uw winstmarge.