Voor heel wat Belgische ondernemers is Japan nog onontgonnen gebied. Deze Bloovi-ondernemersreis neemt niet alleen 50 ondernemers op ontdekkingsreis naar de Wereldexpo, we ontsluieren er ook het Japan achter de stereotypen. Van een diner achter gesloten deuren in een oude saké-brouwerij, een trip op de Shinkansen Bullet Train, tot een kijkje achter de schermen bij een van ’s werelds meest gesloten bedrijfsculturen. Dit wordt de ondernemersreis zoals je ze nog nooit beleefde – afgetopt met de uitgekiende Bloovi-ontzorging.

Waarom de Wereldexpo?

In 2021 en 2022 trokken we maar liefst met 100 ondernemers naar de Wereldexpo in Dubai. Een ervaring die bijzonder lovend werd onthaald. De editie van 2025, dit keer in Osaka, belooft opnieuw een sterk staaltje innovatie en toekomstdenken te worden, met ‘Designing Future Society For Our Lives’ als thema.

De visie die de 150 deelnemende landen delen, is tweeledig. Enerzijds wil Japan samen met de andere landen Society 5.0 bouwen: een maatschappij waarin de mens centraal staat, we economisch floreren én we met een verscheidenheid aan technologieën een betekenisvolle erfenis voor toekomstige generaties achterlaten.

Anderzijds wordt de Expo een belangrijk platform om de 17 Sustainable Development Goals tegen 2030 te behalen. 2025 wordt een sleuteljaar in die inspanningen. Elk deelnemend land, waaronder België, nodigt een architect uit om hun paviljoen te ontwerpen waarin ze hun visie tentoon zullen stellen. Anderhalve dag zullen we ons onderdompelen in technologieën, ideeën en innovaties allerlande die onze toekomst zullen vormgeven, met als klap op de vuurpijl een diner in het Belgische paviljoen. De ideale backdrop om onze indrukken te delen en te genieten van fine dining.

Belgisch paviljoen - Wereldexpo Japan Osaka 2025
“Fantastische reis met Bloovi naar Dubai achter de rug! Werkelijk een unieke ervaring! Elke dag kunnen sparren met boeiende ondernemers die mij heel wat nieuwe inzichten hebben gegeven. En ondertussen een nieuw land ontdekken dat verrassend veel verschillende kanten kent.”
- Matthias Browaeys
De site in Osaka waar men de wereldexpo momenteel aan het bouwen is

Konichiwa, Kyoto

Vanuit de toekomst reizen we terug in de tijd. In Kyoto waan je je in het culturele en historische Japan van weleer. Twee dagen vertoeven we in een setting die zo uit een film kon zijn geplukt. Het authentieke Kyoto opsnuiven wisselen we af met enkele bedrijfsbezoeken bij klinkende namen. Een unicum, want normaliter houdt Japan zijn bedrijfsdeuren voor ‘buitenstaanders’ grondig dicht.

Afsluiten doen we opnieuw met een hoogtepunt: we dineren in een in een oude saké-brouwerij die haar deuren exclusief openstelt voor het Bloovi-gezelschap. Ook aan food for thought is er deze avond geen gebrek: tijdens het diner zullen we kunnen genieten van een inspirerende innovation talk, gegeven door een specialist ter zake.

Kyoto Japan

Van zwevende trein naar Startup Tower

Daarna reizen we maar liefst zo’n 500 kilometer in stijl: de iconische Shinkansen Bullet Train is een avontuur aan hoge snelheid op zich dat ons langs iconische vergezichten brengt, zoals Mount Fuji, de grootste berg-vulkaan van Japan.

De eindbestemming van onze zwevende trein? Het flitsende Tokyo, waar we opnieuw twee dagen zullen vertoeven. De eerste dag staat helemaal in het teken van innovatie en groei met een bezoek aan Startup Tower, een imposante toren waar maar liefst meer dan 200 start-ups gevestigd zitten. In dit kloppende hart van innovatie en big thinking kijkt iedere ondernemer zich de ogen uit het hoofd.

Op dag twee proeven we van het leven zoals het is in Tokyo. Denk flitsende neonreclames, eclectische stijlen, Japanse gadgets en streetfood. En natuurlijk: Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Hier steken maar liefst drie- tot vijfduizend mensen tegelijk over wanneer het licht op groen springt. Onthaasten doen we hoog en droog in de rooftop-bar van het hotel, met uitzicht op de imposante skyline van Tokyo.

“Wat een prachtige ervaring, met +100 ondernemers naar de World Expo in Dubai met Bloovi. Blij om zoveel positieve, proactieve ondernemers te mogen leren kennen. Veel gelachen en gezeverd, maar vooral veel bijgeleerd.”
- Nicolas Buysschaert
Tokyo Japan

Waarom Bloovi?

Net zoals bij de ondernemersreis in Dubai doen we ook dit keer waar we het beste in zijn: ondernemers samenbrengen rond innovatie, groei en impact – de 3 Bloovi-pijlers. We zijn erin geslaagd een uniek programma samen te stellen dat niet enkel het bezoek aan de Wereldexpo omvat, maar ook een kijkje biedt in de Japanse ondernemerswereld, een kans die voor toeristen en outsiders niet is weggelegd.

Deze totaalbeleving krijgt een gouden randje dankzij de mate van ontzorging. We reizen niet ‘zomaar’, we doen dat in stijl en comfort. Zo vlei je je tijdens de vluchten neer in de knusse zetels van Emirates, dé luchtvaartmaatschappij die uitmuntende service en comfort hoog in het vaandel draagt. Die trend zetten we verder in onze keuze van restaurants en hotels. Je verblijft telkens in een hotel van minstens vier sterren.

En de groep? Die zal opnieuw uit ondernemers bestaan. Ondernemers die schoonheid, nieuwe culturen, unieke belevingen en banden smeten weten te pruimen. Aan die connecties hechten we heel veel waarde, want alleen kom je maar zo ver. Voorafgaand aan de reis leer je elkaar al kennen tijdens de pre-networking dinner night. De ideale ijsbreker en kick-off voor onze negendaagse reis.

Wie weet botert het zó goed dat je na afloop je zinnen al hebt gezet op de volgende reis: de Wereldexpo in Riyadh in 2030. Je leest het goed, we denken al 6 jaar vooruit. Natuurlijk ben je ondertussen ook meer dan welkom in de Bloovi-community.

“Een dikke merci voor de voorbije ondernemersreis. Organisatie was echt top! Heel mooie groep van ondernemers. Count me in for the next trips!”
- Aelbrecht Van Damme

Wil je meer info over deze 9-daagse ‘once-in-a-lifetime’ Ondernemersreis?
Via de link hieronder kan je de PDF aanvragen met het 9-daagse programma en tarieven.
https://www.bloovi.be/wereldexpo-japan