Een originele merknaam is een belangrijk element voor het succes van je bedrijf of project. Het helpt om een onderscheidende identiteit te creëren en de aandacht van klanten te trekken in een overbezette markt. Het draagt bij aan de herkenbaarheid en het imago van een merk, en biedt de mogelijkheid om juridisch beschermd te worden. Bovendien verbetert een unieke naam de online vindbaarheid en versterkt het de binding met je doelpubliek, waardoor je merkloyaliteit toeneemt.

Hieronder heb ik 3 websites getest die jou kunnen helpen bij het bedenken en vinden van een nieuwe merknaam.

1. Namelix

Onze ervaring bij Bloovi: Genereert zeer creatieve, brandable merknamen op basis van een aantal opgegeven trefwoorden. De merknamen worden meteen voorgesteld als logo waardoor je de merknaam visueel ziet. Daarnaast kan je doorklikken om te zien welke domeinnamen er vrij zijn. Ook een leuke... je krijgt meteen toelichting over de visie per voorgestelde merknaam.
Score: 9,5/10
Website: Namelix.com

2. BrandBucket

Onze ervaring bij Bloovi: Deze site ligt in lijn als Namelix. Elke voorgestelde merknaam komt ook hier met een logo maar de suggesties zijn al een pak minder brandable. De namen stralen meer een business context uit en de logo’s zijn allemaal net iets strakker. Verder is deze site een soort online shop voor kant-en-klare merknamen waar je meteen de domeinnaam kan kopen.
Score: 7,5/10
Website: BrandBucket.com

3. Panabee

Onze ervaring bij Bloovi: Eenmaal je je trefwoorden hebt ingegeven krijg je een soort van suggestie bibliotheek met heel veel naamopties. Met die naamopties kan je dan spelen om woorden te mergen, letters in andere volgorde te zetten en nog andere mogelijkheden. Je kan er dus zelf creatief mee aan de slag. Iets meer werk dus maar je bent zelf meer in controle. Deze site controleert ook meteen de beschikbaarheid van domeinnamen en geeft gerelateerde suggestiesen social media-handles.
Score: 8,5/10
Website: Panabee.com

* Extra tool ... Trademarkia

Heb je je merknaam gevonden? Dan kan je met deze website controleren of je merknaam reeds geregistreerd is als handelsmerk. Dat in diverse landen.
Score: 9,5/10
Website: Trademarkia.com

PS
Wist je dat Bloovi afkomstig is van Blooming Vision?

Succes !